Twingly statistik

lördag 16 december 2006

Bara britter älskar brittiska stjärnskott

Åh, vad jobbigt att vakna med huvudvärk, fastän man inte gjort något för att förtjäna den. Men nu måste julkorten skrivas och skickas, kosta vad det kosta vill.
Ljudspåret blir en Best of 2006 som kom med Uncut. Första spåret, en livelåt med Arctic Monkeys. Det känns som om endast britterna själv verkligen uppskattar sina senaste stjärnskott på musikhimlen.
Jag menar, så fruktansvärt sensationellt låter inte Arctic Monkeys. Men de kommer säkert att dyka upp på listor med alla tiders bästa skivor en gång innan den typen av sammanställningar dör ut med skivorna som distributionsform för musik.
Britterna gillar ju att med jämna mellanrum haussa band de själva älskar över allt annat. Typexempel är ju Stone Roses (gäsp) och Oasis (som är ok till en viss gräns). Aldrig hittar man väl Stone Roses på någon amerikansk sammanställning över alla tiders bästa plattor?
Nej, nu måste jag fatta kärlek till julkorten, i år blir det bara de människor jag verkligen känner för (fast jag glömmer säkert några - sorry!) som får min autograf till jul.

Jah Hollis

1 kommentar:

Staffan B sa...

Jag ägde en gång i tiden Stone Roses första. Jag spelade den om och om igen i förhoppningen att jag till slut skulle inse storheten. Den lät mest som ett oinspirerat U2 som jammade med nån som mumlade på sång. That said, jag älskade tidiga U2. Murrigt producerad var den också. Jag sålde den till slut. I wanna be adored. låttiteln säger en hel del.