Twingly statistik

fredag 8 december 2006

Christer Fuglesang och Donovan

Just nu, strax för klockan två på natten, handlar nyheterna inte om mycket annat än vår nye hjälte Christer Fuglesang och om hur det går med hans rymdresa. Går allt nu vägen så får man väl säga att killen har fått upprättelse för att han tidigare betraktades mest som ett skämt, där man i Percy Tårar drev skämtandet till sin spets.
Nu bryr jag mig inte så värst mycket om Fuglesangs öden och äventyr, men jag hoppas givetvis det går bra för honom och att han återvänder oskadd till jorden, om han nu kommer iväg.
Dock hittade jag en intressantare figur lite längre in i nyhetsflödet. Donovan, skotsk folk- och folkrockmusiker. På någon tidnings hemsida sades han ha gjort comeback efter mycket lång tid, vilket ju är en sanning med ganska stor modifikation om man kollar lite fakta.
Donovan fick faktiskt för tio år sedan (det var väl samtidigt som Percy Tårar gick på tv) hjälp på vägen av producenten Rick Rubin. De gjorde en skiva tillsammans, men den gjorde väl inte för Donovan vad Rubin-producerade skivor samtidigt började göra för Johnny Cash och har gjort för många andra artister: satt fart på en karriär på sparlåga.
Men jag önskar även Donovan lycka till i fortsättningen. Han är säkert, som Fuglesang, en hygglig prick. Och han har gjort många bra låtar, en Best of med Sunshine Superman, Catch the Wind, Hurdy Gurdy Man, Sunny Goodge Street och Season of the Witch på är inte att förakta, tvärtom.

Jah Hollis

Inga kommentarer: