Twingly statistik

lördag 16 juni 2007

Grått som höst, kalasformen är långt borta

Lördag, och mindre än en vecka till midsommarafton. Malmöhimlen är grå som vore det november och det är mörkt inne i min lägenhet.
I eftermiddag ska jag på 40-årskalas hos goda vänner, som jag märkligt nog inte sett på ganska länge.
Men innan dess måste jag klara av en uppgift jag har åtagit mig, och jag skulle ljuga om jag sade att det inte tar emot.
Hur mycket jag än gillar min 40-årsfyllande vän, och han är en mycket trevlig prick (varför kallar man folk prick?), har jag lite svårt att uppbåda den där kalasformen som krävs för ett kalas.
Och hur det ska vara när jag städat ur den där lägenheten jag måste städa ur i dag vete tusan. Ovanpå allt ska jag jobba i morgon, söndag, också.
Just nu skulle jag helst av allt lägga mig igen och läsa den långa Bob Marley-artikeln i den nya Mojo som låg i posten när jag kom hem.
Men det blir att bita ihop och att sedan försöka komma i kalasform på något vis.
Erfarenheten säger, att allt, trots de dåliga förutsättningarna, faktiskt kan bli helt annorlunda.
Det kan ju faktiskt bli en riktigt fin dag!
Hey ho! Here we go!

Jah Hollis

7 kommentarer:

Ankan sa...

Det e klart det blir en fin dag! Gör ett ryck, städa av lite snabbt. Fyll en tvättmaskin om du har en. Tar två timmar. Sen. Ett par kalla öl med bra musik och din nya tidning. Iväg till festen med troligen god mat och dryck. Fan, det e så att jag blir avis själv.

Jah Hollis sa...

Det är inte min lägenhet jag ska städa. Men det är faktiskt gjort nu. Problemet är att det hällregnar ute. Och jag ska cykla hem.
Men tack för uppmuntran, det ska nog fixa sig. Ölen är förresten redan inköpta.

Ankan sa...

Inte din? Åh fan, då förstår jag att det tar emot. Blev det några goda öl?

Jah Hollis sa...

Det handlar om tjänster och gentjänster. Var tvunget att göras i dag (i stort sett att dammsuga två rum och kök).
Jag körde på säkerhet.
Urquell och Guinness.

Ankan sa...

Inga öl idag för min del, men imorgon kan det nog tänkas bli ett par till bollen. Men det lutar åt "såna där" jätte-heineken. 65 cl. Treochenhalvor. Även fållar kallat.

Ankan sa...

Ja just det. Bra val!

Jah Hollis sa...

Säkra kort, som sagt. Man vet vad man får. ;-) Jag var för övrigt på kalaset och det var mycket trevligt. Tyvärr fick jag slita mig därifrån eftersom jobbet kallde dagen efter.