Twingly statistik

tisdag 5 juni 2007

Malmöbor verkar inte gilla sin egen stad

Ibland undrar jag varför så många Malmöbor inte verkar gilla sin egen stad. Titta bara på nedskräpningen som håller på att bli ett jätteproblem.
Inte skulle man väl skräpa ner så förbannat omkring sig om man verkligen gillade sin stad och brydde sig om den?! Men de som skräpar ner verkar inte bry sig om hur det ser ut runtikring dem.
Visst, det här är ett problem som inte bara gäller Malmö, och det finns många teorier om vem som är skyldig och vad det beror på.
Oavsett vad det nu beror på, tror jag att de som tycker det är OK med en massa skräp omkring sig också har det rätt skräpigt inne i skallen.
Men jag förstår inte varför alla vi andra ska behöva lida för det.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Biggles sa...

Det hade kanske inte varit ett problem om Malmö stad hade satsat sina pengar på bättre renhållning istället för den sannolikt meningslösa kampanjen "Håll Malmö Rent" som skulle få folk att skräpa ner mindre...

Jah Hollis sa...

Jag kan hålla med om att den kampanjen tycks ha varit bortkastad, om uttrycket tillåts, men lite personligt ansvar kan man väl ändå kräva att folk tar?
Jag har haft folk på besök som undrar varför människor i Malmö kastar sina hushållssopor utomhus.
Skämmigt, och snuskigt, är bara förnamnet.

Biggles sa...

Rejäla böter kanske hade hjälpt? Gärna för mig. Jag har i princip aldrig kastat något på marken. Förstår inte varför man skulle vilja göra det. Är det tufft? Eller är man så jäkla lat att man inte orkar se sig om och gå några meter till för att hitta en papperskorg?