Twingly statistik

lördag 16 juni 2007

Och vem f-n är egentligen Markus Persson?

Senaste numret av Mojo är välmatat. Jag fortsätter att häpna över hur den redaktionen ständigt kan hitta nya historier, och nya vinklar på gamla, att berätta.
Men jag tackar och tar emot.
Nummer 164 innehåller bland annat en artikel om Genesis P-Orridge, ett av dessa engelska original känd från industrimanglarna Throbbing Gristle och de mer svårdefinierbara Psychic TV.
Jag minns att många av mina vännner bland punkarna gillade Throbbing Gristle, men jag har sjäv hört väldigt lite av både dem och Psychic TV. P-Orridge är nu 57 år, kallar sig numera "pandrogyn" (h(a)on är tydligen både man och kvinna) och leder nu sitt band Psychic TV3 baserat i New York.
En detalj i artikeln fångade dock min uppmärksamhet lite extra. I bandet ingår numera en keyboardspelare med det svenskklingande namnet Markus Persson. En kille som ser ung och blond ut och som enligt artikeln redan som tioåring ska ha sagt till sin "Psychic-TV-älskande mamma" att han en dag skulle vara med i det bandet.
Jag har inte lyckats hitta någon mer specifik information om denne Markus Persson än att han har ett mycket långt artistnamn.
Någon som känner till vem han är och kan berätta mer om honom?

Jah Hollis

Inga kommentarer: