Twingly statistik

tisdag 26 juni 2007

Till Köpenhamn på vinst och förlust

Det omtalade regnvädret över södra Sverige tycks redan ha försvunnit någon annanstans. Kvällstidningarnas larm om att vi i Sydsverige riskerade att dränkas var, som så ofta med de tidningarnas rapportering minst sagt överdrivna.
I England däremot tycks det ha funnits fog för regnvarningar.
Nu finns det all anledning att på vinst och förlust åka över till Köpenhamn och försöka få en biljett till The Hold Steadys konsert på Lilla Vega.
Jag slits förstås mellan det eviga behovet av att försöka röja upp i min lägenhet och av att hitta på något kul nu när jag är ledig.
Men det får bli Köpenhamn.
Inget krångel, bara åka ner till Malmö station, köpa biljett, växla lite flis och ta första bästa Öresundståg.
Väntan på ett sådant ska vara högst 20 minuter.

Jah Holls

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jah Hollis skrev;
"det eviga behovet av att försöka röja upp i min lägenhet..."

Apropos städning - här en stilla undran:
Vän av ordning (och del av ett kollektiv) undrar förstås hur det kommer sig att vissa personer lyckas röra till det i sin närmiljö så till den grad att det behövs efterföljande "städdagar" eller "röjning".

Hur åstadkommer man en sådan röra - och varför? :-)

Tidigt insåg jag att det knappast tar längre tid att städa upp direkt efter att man stökat till det än efter att ett par dagar/veckor/år förlupit...

Snarare tenderar själva röjningsarbetet ta längre tid i anspråk ju längre ifrån själva stöktillfället man kommer...

Men man kan säkert räkna på det där, på nå't sätt. :-)

Sol!
/mårten.

Anonym sa...

Räknas min hemort som södra så regnar det fortfarande här- det har nog varit ett dygn nu. Det blåste rät tordentligt för några timmar sen också.

Jah Hollis sa...

Mårten: Vi är väl olika helt enkelt. Somliga kan skapa kaos bara genom att stiga in i ett rum, andra är otroliga pedanter (om man nu ska ta ytterligheterna). För min egen del skulle jag behöva ett rum till, lägenheten börjar bli lite lagerlokal.

SoP: Småland får väl räknas till södra Sverige, och jag har förstått att det var där molnen tömde sitt innehåll. I Köpenhamn var det fint om än lite svalt.