Twingly statistik

torsdag 19 juli 2007

Snålt att blåsa Stockholmsturister på småflis

Kvar i huvudstan och fortfarande på gott humör. Men jag har fattat att det finns en och annan som försöker dra fördel av turister på ett sätt som inte är så sympatiskt, och de som inte verkar intresserade av att ge någon service alls.
När vi flytt från Mellotronen i går (när man inte har sitt köpkort med sig är det lite plågsamt att se en massa skivor man vill ha) gick vi en runda i Gamla stan precis som vilka turister som helst (och jag är faktiskt turist här nu).
Vi överraskades av en rätt häftig regnskur och slängde oss ner vid en glest besatt, lite offside, uteservering för att få oss en bira under skyddande tak.
Enligt menyn skulle en halvliters Tuborg guld kosta 54 spänn, vilket i sig är ett mindre rån, men när servitören kom ut med pilsnern ville han ha 120 spänn. Han saltade varje bira med sex kronor utan att skämmas.
Jag var inte på humör att bråka, men jag tycker det är dålig stil att plocka åt sig småpengar på turisters bekostnad. Det stället lär inte jag besöka igen i alla fall och jag skulle inte rekommendera någon annna att göra det.
Efter ytterligare något varv i gränderna hamnade vi på en annan uteservering där servitrisen hade svårt att slita sig från ett samtal med någon polare för att ge oss var sin öl.
Ingen vidare stil det heller.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Om man inte bråkar får man faktiskt skylla sig själv. Ty här i stan har vi en hel yrkeskår som går under epitetet "bonnfångare", de gjorde uppenbarligen sitt jobb i går...

;-)

Betalade du verkligen 60 bagis för en halvliter Tuborg???

Jah Hollis sa...

Jag ville, som sagt, inte börja bråka om pengarna. Jag kan bli djävligt jobbig när jag sätter i gång med sådant. Nej även det rätta priset var ju ett rån. Men vi fick i alla fall sitta under tak, för det regnade rätt friskt. Jag kan ju alltid hänga ut stället här på bloggen, men jag minns inte ens vad det heter. Ligger nära Tyska kyrkan.

Ankan sa...

Hela Gamla Stan e ju en turistfälla. Finns två bra pubar, Whirströms (Stora Nygatan) och en irländare, som jag glömt namnet på, strax intill.